![کتاب امیر گلها]()
علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را که به ماسوا فکندی همه سایه ی هما را
دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین به علی شناختم به خدا قسم خدا را
کتاب «امیر گلها» اثر حسین سیدی نشر تسیم اندیشه جلد دوم از مجموعه چهارده جلدی «سیره کاربردی چهارده معصوم(ع)» یا «سبک زندگی معصومین(ع)» است که کاندیدای جایزه کتاب سال ولایت شد.
در این مجموعه سعی میشود مسایل مختلف زندگی از دیدگاه اهل بیت(ع) بیان شود و هدف این مجموعه پاسخ به این سئوال است که در روزگار امروز و برای انسان قرن بیستویکم چگونه اهل بیت(ع) میتوانند الگو باشند و چگونه آنها میتوانند گرهی از زندگی مردم باز کنند.
این سیره کاربردی که بیش از صد موضوع مثل سیمای ظاهری، سیمای باطنی، سبک زندگی فردی و اجتماعی، ارتباط با خدا، دیگران و طبیعت، توصیه های اجتماعی و سیاسی و نظامی و حتی محیط زیست و حقوق مخالفان را شامل میشود، برای عموم مردم به ویژه جوانان و نوجوانان نوشته شده است.
نویسنده برای نگارش این کتاب، منابع بسیاری را دیده که بیش از ۱۰۰ منبع آنها بهره گرفته شده است.
این کتاب در چهار فصل تهیه شده است که پیش از آن فهرست و در نهایت کتابنامهای به عربی و فارسی قرار دارد. فصل اول با عنوان «خویشتن» به «سیمای ظاهری» و «سیمای باطنی» تقسیم میشود.
فصل دوم «خداوند» است که در آن درباره اخلاص، ایمان و دین باوری ایشان سخن به میان میآورد .
فصل دوم بابی بر شرح اعتقادات و دریای معارف اعتقادی حضرت امیر(ع) است. فهمی که موجب شد در عمل به شرایع دین عاشق و مشتاق باشد.
فصل سوم «دیگران» نام دارد که ایشان را در تعامل با اجتماع و محیط نشان میدهد؛ چه در زمان قدرت و مسئولیت و چه در زندگی شخصی به عنوان فرد در اجتماع.
فصل چهارم «طبیعت» نام دارد که در حقیقت علم ایشان را از درک حقایق این کره خاکی بازگو میکند؛ علمی که دلیل بعثت پیامبر(ص) و امامت ائمه(ع) نبود، اما میتواند دال بر حقانیت ایشان باشد.
نحوه چینش برچسبها به گونهای است که هر کلیدواژه و توضیحش به تنهایی مطلبی مجزا است. در واقع مطالب بینیاز از هم هستند و مخاطب ناچار به پیوستهخوانی نیست. کتاب به شما این قابلیت را داده است که از آن به نحو پژوهشی نیز بهره ببرید. منابع جامع و کامل کار به اندازهای است که برای یک پژوهش کافی و وافی به شما منبع جهت ارجاع میدهد. از آنجایی که برای هر عنوان به ریزترین موضوع پرداخته شده است، تلاش شده که در آن عنوان تمام احادیث ذیل آن جمعآوری شود. بر این اساس میتوانیم بگوییم که اثر الگویی بیبدیل در طبقهبندی و دستهبندی احادیث است.
در این اثر کلید واژهها جزئی ارائه شده است؛ مثلاً گفته نشده صفات ظاهری، بلکه به مصادیق آن اشاره شده است. به عنوان نمونه گفتهاند: «مو: در دوران نوجوانی مویش بسیار بود تا بدانجا که آن را میبافت...»، «ابرو:ابروانی نازک و بلند داشت»، «چشم: چشمانی درشت، مشکی، متمایل به رنگ میشی یا عسلی و نگاهی نافذ داشت.
در بخشی از این کتاب میخوانیم ص 202: «حضرت روزی گریست. علت گریه را پرسیدند. فرمود: هفت روز است مهمان برایم نیامده است. میترسم(کاری کرده باشم) که پروردگار(با نفرستادن مهمان) به من توهین کرده باشد.